YouTube tips & tricks

Inhoud


Afmetingen | Advertising | Ads verwijderen | Automatisch afspelen | Copy YouTube video | Custom Thumbnail | Links toevoegen | Video’s downloaden | Video’s vervangen | Weergavetelling gestopt | YouTube Gifs

Afmetingen


Zie pagina YouTube afmetingen.

Advertising


Zie pagina YouTube advertising.

Ads verwijderen


Gewoon naar ‘settings’ gaan > manage account > content displayed along with my uploaded videos. Of dit ook geldt voor ads die langs de video verschijnen, dat weet ik niet.

Automatisch afspelen


Als je een video automatisch in HD wil laten afspelen, plaats dit dan achter de URL:

  • &vq=hd720
  • &vq=hd1080

Andere interessante youtube url trucs: http://www.marketingfacts.nl/handige_youtube_url_trucs_en_hacks

Copy YouTube video


Als je een video upload, moet je die ook voorzien van een titel, beschrijving en tags. De titel beperk je best tot max. 65 characters want anders gaat die niet helemaal zichtbaar zijn. Zorg er zeker voor dat je titel keywords bevatten waarop je gevonden wil worden. Als het bijvoorbeeld gaat om een muziekvideo, dan is het heel belangrijk om de naam van die artiest en de titel van het lied in de titel te vermelden. (En “Official” als het om de officiële muziekvideo gaat en “Live” als het om een live-versie gaat.)

Het maximum aantal characters voor de beschrijving ligt ergens rond de 4850 characters. Maar je url en call-to-action plaats je best binnen de eerste 190 characters (ongeveer) omdat dit gedeelte altijd zichtbaar is. Als je beschrijving langer is, dan komt er “meer weergeven” te staan.

LET OP! Als je een url in je beschrijving plaatst dan moet je ALTIJD http:// ervoor zetten, anders is de url niet klikbaar!

Het maximaal aantal characters voor het tags-veldje is normaal gezien 500 characters. Genoeg om ook synoniemen en schrijffouten hierin op te nemen. Belangrijk is dat je keywords uniek zijn omdat je met algemene woorden zoals “music video” niet hoog zal ranken wegens te grote concurrentie. Best tags bestaande uit meerdere woorden gebruiken, die natuurlijk wel te maken hebben met je video. Want als je tags ingeeft die niets met je video te maken hebben, beschouwt YouTube deze als “metadata spam”. Wat ervoor zou kunnen zorgen dat je account verwijderd wordt. Mee oppassen dus!

Custom Thumbnail


Van zodra je kanaal geverifieerd is kan je per video zelf een thumbnail uploaden, in plaats van 1 van de 3 voorgestelde thumbnails te moeten kiezen. Dat ziet er dan zo uit:

youtube-custom-thumbnail

Meer (interessante) info hierover vind je hier: http://www.socialmediaexaminer.com/youtube-custom-thumbnail/

Links toevoegen


Binnen YouTube

Om een link toe te voegen in een YouTube filmpje, moet je op ‘video bewerken’ klikken en daarna op ‘annotations’. Je kan op verschillende manieren een link toevoegen, namelijk door een tekstballon, een opmerking, een titel, een spotlight, een label of een pauze in te voegen. De link die je hier in of achter zet, kan leiden naar een ander YouTube filmpje, een YouTube kanaal of een YouTube playlist.

Buiten YouTube

  • Stap 1: YouTube-account verifiëren via GSMnummer: youtube.com/verify (je krijgt dan een sms met een code die je moet ingeven. LET OP! Je kan maar 2 accounts aan 1 GSM-nummer koppelen)
  • Stap 2: Via youtube.com/features de bijhorende website van je kanaal instellen & verifiëren via Google Webmasters (LET OP! Je kan slechts 1 website koppelen en elke URL die je in je video wil steken moet minstens deze hoofd-URL bevatten.)
youtube-bijhorende-website
  • Stap 3: Externe annotations inschakelen. Deze balk verschijnt normaal automatisch als je na deze stappen bij één van je videos op bewerken klikt en naar annotations / aantekeningen gaat.
youtube-externe-annotaties

Meer info: http://www.labnol.org/internet/youtube-links-to-external-sites/26209/

Video’s downloaden


Als je video’s van je eigen kanaal wil downloaden, moet je gewoon naar je Channel content gaan. Als je hoovert over de video wil downloaden, zie je eronder verschillende opties. Zoals Details (edit), Analytics, Comments, maar ook 3 bolletjes boven elkaar genaamd ‘Options’. Als je daarop klikt, zie je ‘Download’ tussen de keuze-opties staan.

Wil je een video downloaden die niet van jezelf is, dan kan ik je deze site aanraden: http://offliberty.com/

Video’s vervangen


Je kan (voorlopig) geen upgeloade video’s vervangen door een nieuwe / aangepaste video. Om dit te doen, moet je eerst de originele video verwijderen. Je kan wel de originele video aanpassen via het videobewerkingsprogramma van YouTube.

Weergavetelling gestopt


Soms kan het voorkomen dat de weergavetelling van je video ineens stopt op 301 (of een ander getal boven 300). Dit komt omdat YouTube na meer dan 300 weergaves de telling even stopt om te controleren of je video wel kwalitatief genoeg is. Dit gebeurt normaal enkel bij video’s waarvan ze denken dat het aantal views kunstmatig zijn verhoogd, vanwege spam, malware, bots en andere verdachte of niet door gebruikers gestarte acties.

Deze verificatieprocedure wordt openbaar zichtbaar vanaf 301 views (of een ander getal boven 300):

youtube-verificatieprocedure-weergavetelling

YouTube Gifs


Als je van een YouTube filmpje gifs wil maken, moet je gewoon de URL plakken in deze site: https://gifs.com/ OF je kan ook gewoon ‘gif’ typen vlak voor het woord ‘youtube’ in de URL. Plezier verzekerd!