Twitter / X tips & tricks

Inhoud


Algemene tips | Advertising | Afmetingen | SearchTerminologyTools | Verified Accounts | Wat is Twitter? |Wedstrijdreglement

Algemene tips


Twitter / X is een krachtig sociaal mediaplatform dat je in staat stelt om te communiceren, informatie te delen en verbinding te maken met mensen van over de hele wereld. Of je nu een individu, een merk of een bedrijf bent, hier zijn enkele tips en tricks om je ervaring te verbeteren:

 1. Optimaliseer je profiel: Zorg ervoor dat je profielinformatie volledig is ingevuld en dat je een duidelijke profielfoto en een aantrekkelijke headerafbeelding hebt. Dit helpt anderen om snel te begrijpen wie je bent en waar je voor staat.
 2. Gebruik hashtags slim: Hashtags zijn een krachtig hulpmiddel om je tweets te categoriseren en je bereik te vergroten. Maar gebruik ze met mate en zorg ervoor dat ze relevant zijn voor je bericht. Onderzoek populaire hashtags in jouw branche en doe mee aan relevante gesprekken.
 3. Wees consistent: Regelmatig tweeten is essentieel om betrokkenheid op te bouwen en je volgers te behouden. Plan je tweets vooruit met behulp van tools zoals Hootsuite of Buffer, zodat je een constante stroom van waardevolle content kunt delen.
 4. Engageer met je volgers: Twitter / X is een sociaal platform, dus vergeet niet om interactie aan te gaan met je volgers. Beantwoord vragen, bedank mensen voor retweets en deel interessante content van anderen. Het opbouwen van relaties en het tonen van waardering is belangrijk.
 5. Maak gebruik van visuele content: Tweets met afbeeldingen of video’s trekken meer aandacht en genereren meer betrokkenheid. Voeg visuele elementen toe aan je tweets om je boodschap aantrekkelijker te maken en je bereik te vergroten.
 6. Analyseer je resultaten: Gebruik Twitter Analytics om inzicht te krijgen in je prestaties. Ontdek welke tweets goed presteren, welke tijden het beste werken voor je publiek en pas je strategie dienovereenkomstig aan.
 7. Maak gebruik van lijsten: Twitter-lijsten stellen je in staat om accounts te organiseren op basis van interessegebieden. Maak lijsten van influencers, klanten, concurrenten of andere relevante accounts om hun tweets gemakkelijk te kunnen volgen en deel te nemen aan hun gesprekken.
 8. Gebruik chats: Doe mee aan Twitter-chats om in contact te komen met anderen in jouw branche. Dit is een geweldige manier om je netwerk uit te breiden, kennis te delen en nieuwe ideeën op te doen.
 9. Wees authentiek: Wees jezelf op Twitter en laat je persoonlijkheid zien. Mensen willen zich verbinden met echte mensen, dus wees open, eerlijk en vriendelijk in je interacties.
 10. Blijf op de hoogte van trends: Houd de nieuwste trends en ontwikkelingen in jouw branche in de gaten en deel relevante content. Dit toont aan dat je op de hoogte bent en verhoogt je geloofwaardigheid.

Advertising


Wil je meer weten over de advertentiemogelijkheden van Twitter? Neem dan zeker een kijkje op de pagina Twitter advertising.

Afmetingen


Heb je de afmetingen nodig voor een profielfoto, een advertentie of iets anders? Dit kan je terugvinden op de pagina Twitter afmetingen.

Search


Overzicht van verschillende mogelijkheden om te zoeken op Twitter of naar bepaalde tweets:

Terminology


Een uitleg over de verschillende Twitter termen vind je hier: https://support.twitter.com/entries/166337-the-twitter-glossary

Tools


Hier is een overzicht van een aantal handige tools als je met Twitter moet werken voor een bedrijf:

Verified Accounts


Ik heb al vaak de vraag gekregen hoe je je account kunt laten verifiëren (om dan zo’n blauwe “verified badge” te krijgen). Vroeger kon je dit niet doen, behalve als je een uitnodiging hebt gekregen van Twitter of als je adverteerde op Twitter. Twitter stuurde zo’n uitnodigingen enkel naar enorm bekende Twitteraars / celebrities. Dus als je dit niet was, moest je hier niet op hopen. Behalve als je iemand kende die bij Twitter werkt.

Je kon toen wel een fake badge op je account zetten, door je header aan te passen: http://internet.wonderhowto.com/how-to/trick-your-twitter-followers-into-thinking-youre-verified-by-hacking-your-header-photo-0139264/ Maar tegenwoordig is de layout weer veranderd waardoor dit geen optie meer is.

Sinds Twitter is overgenomen door Elon Musk en veranderd is naar de naam X, kan je zo’n verified badge gewoon kopen.

Wat is Twitter?


Deze video legt goed uit wat Twitter precies is: http://www.explania.com/nl/kanalen/geld-werk/detail/wat-is-twitter

Wedstrijdreglement


Wat mag wel?
 • “mention en win”
 • enkelvoudige deelname promoten (richten op kwaliteit ipv kwantiteit)
Wat mag niet?
 • “retweet zo vaak mogelijk en win” (= vervuiling timeline)
 • geen nepaccounts (eis dat het account een minimale “leeftijd” of aantal volgers heeft)

Handige tool om winnaars te kiezen: http://giveawaytool.com/