Instagram campagnes

Inhoud


Instagram Advertenties | Hashtag Campagnes | Regram Campagnes

 

Instagram Advertenties


Sinds de lancering van Instagram Advertising op 30 september 2015, heb ik al heel wat instagram advertenties zien verschijnen in mijn newsfeed. Speciaal voor jullie heb ik er printscreens van genomen.

  • Dit was de allereerste Instagram advertentie die wereldwijd getoond werd:

allereerste instagram advertentie

  • Verder ook tegengekomen in mijn Instagram feed:

Instagram advertentie Laundry Day anwerpen   Instagram advertentie Aperol Spritz Instagram advertentie mvmtwatches  Instagram advertentie mon tattoo Instagram advertentie Fox Belgium  Instagram advertentie Van Marcke

  • Goed om te weten (voor o.a. lingeriemerken) dat zo’n advertenties niet worden afgekeurd:

Instagram advertentie Marie Jo lingerie  Instagram advertentie PrimaDonna lingerie

Dit was een leuke Instagram video advertentie, alleen jammer dat de copy eronder in het Frans stond. Ik heb speciaal zowel mijn Facebookaccount als mijn Instagramaccount in het Nederlands gezet om beter printscreens te kunnen nemen voor klanten en deze site. Dus ofwel staat de taal-targeting van Instagram nog niet op punt, ofwel heeft Warner Bross deze advertentie heel slecht getarget:

Instagram video advertentie Warner Bros Belgium Pan

Hier nog een toffe van Heineken die ik ben tegengekomen op de website van debestesocialmedia.nl:

instagram advertentie Heineken

Instagram Hashtag Campagnes


Op Instagram kan je geen hashtag trending proberen te maken zoals op Twitter, maar je kan er wel leuke Instagram wedstrijden mee organiseren. Hier zijn een paar voorbeelden:

hashtag campagne ace&tate

 

Regram Campagnes


Voordat Instagram campagnes bestonden, waren merken beperkt tot regram campagnes. Meestal gepaard met de vraag om de foto te liken, het account te volgen en soms ook nog een bepaalde hashtag eraan toe te voegen. Campagnes waar het paar om de hashtag ging, die vind je hierboven. Dit zijn voorbeelden van instagram campagnes waarbij je de foto moest regrammen (oftwel posten op je eigen Instagram account zodat al jouw volgers de foto ook zouden zien):

regram campagne ModeMustHaves   regram campagne bellamondonl

Regram campagne ace&tate 1

Regram campagne ace&tate 2