YouTube afmetingen 2024

Inhoud


Overzicht nieuwe YouTube afmetingen |  Custom ThumbnailTemplates

Overzicht nieuwe YouTube afmetingen


Alle YouTube-kanalen zijn ondertussen overgeschakeld naar de nieuwe YouTube-layout. (Ook wel YouTube One Channel genoemd).  De lay-out mogelijkheden zijn dan helaas vrij beperkt. Het enige wat je dan nog kan instellen, is de profielfoto en de channel banner. De grootte van de profielfoto is hetzelfde gebleven (800 x 800 pixels, dat normaal aangepast wordt naar 55 x 55 pixels). De aanbevolen “banner art size” is 2560 x 1440 pixels. Het voordeel van deze nieuwe layout, is dat je branding dan op alle apparaten werkt. Dus ook op smartphones en tablets. Meer info hierover vind je op http://www.youtube.com/onechannel Juist omdat je kanaal geoptimaliseerd wordt voor alle kanalen, wordt er aangeraden om een afbeelding van 2560 x 1440 pixels te uploaden. Met de belangrijkste informatie in het middelste gedeelte (1546 x 423 pixels).

youtube-afmetingen-one-channel-richtlijnen

Opgelet! Als je header er ineens anders uitziet dan hoe je ze gemaakt hebt (bijvoorbeeld andere kleur), controleer dan even of je een .png-bestand hebt geüpload. Ik heb dit probleem eens gehad bij een .jpg-bestand. Meer info over alle Youtube afmetingen van de One Channel layout vind je hier:

Een ander voordeel van dit nieuwe kanaal, is de “unsubscribed trailer” mogelijkheid. Dit is een video die je kan instellen en die enkel getoond wordt aan bezoekers die nog niet geabonneerd zijn op je kanaal. Bezoekers die wel al geabonneerd zijn, krijgen dit gedeelte niet te zien omdat YouTube ervan uitgaat dat ze al weten waar je kanaal over gaat. Die “unsubscribed trailer” is dus een soort inleiding of beschrijving van je kanaal.

youtube-one-channel-unsubscribed-channel-trailer

Voorbeelden nieuwe YouTube-layout:

youtube channel header MrBeast
youtube channel header Bolero
youtube channel header Bancontact

Custom Thumbnail


Van zodra je kanaal geverifieerd is (zie links toevoegen buiten YouTube), kan je per video zelf een thumbnail uploaden. In plaats van 1 van de 3 voorgestelde thumbnails te moeten kiezen. Dat ziet er dan zo uit:

youtube-custom-thumbnail

De afmeting hiervan bedraagt 1280×720 pixels. TIP: als de afbeelding niet meteen verschijnt, maak dan even de cache van je browser leeg

Templates


Handige templates: