Twitter afmetingen 2024

Inhoud


Huidige Twitter afmetingenOude afmetingen Twitter ProfielTemplates

Huidige Twitter afmetingen


Sinds april 2014 is de layout van Twitter opnieuw veranderd. Door de nieuwe layout zijn de Twitter afmetingen van de header photo veranderd en wordt de profielfoto op de pagina van het profiel zelf veel groter getoond (200×200 pixels in plaats van 81×81 pixels). En de achtergrondfoto is verdwenen.

Deze Twitter afmetingen heb je nodig als je een account zou aanmaken of restylen:

  • Profielfoto: nog steeds optimaal 500×500 pixels (wordt getoond als 200×200 pixels). Hiervoor gebruik je best een foto die je ook op andere social media kanalen (zoals Linkedin en Instagram) gebruikt, zodat je volgers van die kanalen je sneller herkennen. Tips voor de perfecte profielfoto vind je tips perfecte profielfoto.
  • Header photo: aanbevolen 1500×500 pixels, maar 1500×421 pixels werkt beter (is nog een beetje verschuifbaar en aanpasbaar na het uploaden). Denk eraan om deze foto ook zeker op mobiele apparaten te testen.
  • Username / Handle: max. 15 tekens
  • Naam profiel (meestal echte naam persoon of bedrijf): max. 20 tekens
  • Beschrijving / Bio: max. 160 tekens

Als je begint met tweeten, is het belangrijk om te weten dat Twitter een maximum van 280 tekens per tweet toestaat. Er is geen maximum aantal hashtags, maar deze worden ook binnen die 280 tekens gerekend.

twitter-afmetingen-new-twitter-header-size-2014

Oude afmetingen profiel


Puur ter informatie, in 2013 zag een Twitter profiel er zo uit:

Twitter-afmetingen-background-voorbeeld

Zotte tijden :-)

Templates


Handige templates voor je profiel: