Social Media Afmetingen 2024

Als je voor een klant of voor je eigen bedrijf één of meerdere social media kanalen moet aanmaken, of de lay-out moet aanpassen omdat er een nieuwe campagne is gestart, dan kan een overzicht van alle afmetingen goed van pas komen. Hier vind je er alvast een paar:

Zoek je nog andere afmetingen of zijn deze niet duidelijk genoeg? Dan kan je op deze websites ook eens een kijkje nemen:

Hootsuite heeft ook een handig overzicht gemaakt van de 5 grootste social media kanalen:

Verder geef ik ook nog even deze handige tool mee, waar je heel wat gratis social media templates kan vinden: canva.com (dan heb je de lijst met afmetingen zelfs niet nodig). Je kan ook betalen om heel wat extra opties te krijgen, maar met de gratis versie geraak je ook al ver. Bovendien kan je ’teams’ aanmaken, om samen aan bepaalde designs te werken en templates te delen.

Een andere handige tool, is deze gratis photo editor: https://pixlr.com/ Gelijkaardig aan Photoshop, maar om Photoshop te gebruiken moet je al meteen een vrij duur abonnement afsluiten. (Je gaat bij Pixlr wel de ads er moeten bijnemen, die ervoor zorgen dat je de tool gratis kan blijven gebruiken.