Voorbeeld Facebook Applicatie: Samsung NX300

voorbeeld-facebook-applicatie-samsung-nx300-fangate

Om de superhoge snelheid van de nieuwe Samsung SMART camera – de Samsung NX300 – op een toffe en slimme manier te promoten, lanceerde Samsung Belgium de Facebook applicatie genaamd Samsung Championship NX300. Via deze applicatie moet je ” the fastest man alive” Usain Bolt proberen te fotograferen tijdens de 100m op de Memorial Van Damme. Zowel qua copy, beeld en gebruik heel goed uitgewerkt. En goed gebruik gemaakt van de “fangate”-functie. Je ziet namelijk een enorme stijging in het aantal likes vanaf het moment dat de app gelanceerd werd. En niet zomaar likes, kwalitatieve likes! Likes van Belgen die wel graag zo’n camera zouden willen bezitten, maar dit waarschijnlijk niet wisten voor ze de app tegenkwamen. Waaronder ikzelf. Natuurlijk kunnen er altijd wel weer fans verdwijnen nadat de wedstrijd beëindigd is, maar het is de taak van Samsung om ze via interessante updates te behouden.

voorbeeld-facebook-applicatie-samsung-nx300-1

voorbeeld-facebook-applicatie-samsung-nx300-2

voorbeeld-facebook-applicatie-samsung-nx300-3

voorbeeld-facebook-applicatie-samsung-nx300-4

 

Wat nog goed is aan deze app, is dat ze niet alleen focussen op de snelheid maar ook op het share-aspect. Door in de schiftingsvraag te vragen hoeveel keer de wedstrijd gaat worden geshared en door een extra kans aan te bieden als je de wedstrijd zelf shared.

voorbeeld-facebook-applicatie-samsung-nx300-5

voorbeeld-facebook-applicatie-samsung-nx300-6Al bij al een goed uitgewerkte app, die vooral heel duidelijk en gemakkelijk in gebruik is.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.