Sociaal Amsterdam

Dat onze Noorderburen voorop staan op vlak van social media wist ik al langer, maar 2 en 3 september heb ik dat eindelijk ook eens met mijn eigen ogen gezien. Toen had ik namelijk een last mintute citytripje naar Amsterdam gepland, om er nog even tussenuit te zijn voor ik begon te werken bij Kunstmaan, een communicatiebureau in Leuven.

Aangekomen in het station van Amsterdam, kwam ik al meteen levensechte Facebook Fan Deals tegen. Alleen jammer dat op de Nederlandse website of Facebookpagina van Free Record Shop hier niets over vermeld wordt, enkel op de Belgische Facebookpagina.

sociaal-amsterdam-free-record-shop

Even later, na een wandeling langs de vele (vele) grachtjes, kwam ik deze leuke actie van Canal Company tegen:

sociaal-amsterdam-canal-company

Dit doet me eraan denken dat ik daar eens een fotootje moet uploaden. Je weet maar nooit… Ook kwam ik tijdens die wandeling deze leuke QR code tegen:

sociaal-amsterdam-qr-code

Jammer genoeg zit ik voorlopig nog even zonder smartphone en kon ik dus niet zien waar de code naar linkt. Maar gezien de ligging van het bord denk ik dat het iets met een rondvaart te maken heeft. Van een andere QR code weet ik wel de bron, namelijk ONLY:

sociaal-amsterdam-only

Meer uitleg over hun leuke actie, kan je vinden op hun Facebookpagina. De dag eindigde in het StayOkay Amsterdam Vondelpark hostel en daar vond ik deze leuke Foursquare actie:

sociaal-amsterdam-stayokay

Alleen Twitter ben ik nergens tegengekomen tijdens dit leuke citytripje. Hoewel @StayOkay me wel op voorhand had getwitterd dat ik altijd langs mocht komen als ik vragen had. Dat telt ook een beetje mee?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The following two tabs change content below.

Lien Berden

Online Marketeer op Intracto
Ik ben een digitale marketeer die zich graag online vertoeft. Niet alleen om te communiceren, maar ook om te shoppen, muziek te luisteren, inspiratie op te doen, ... Momenteel werk ik als online marketeer bij het Digital Agency Intracto.