Inspiratie: online adventskalenders

Tegenwoordig zie je steeds meer adventskalenders verschijnen en zijn ze ook niet altijd meer gevuld met chocolade. Zo zie ik jaarlijks de adventskalenders van Rituals en Clinique passeren, bracht Aldi onlangs een wijn-adventskalender uit (die meteen uitverkocht was) en kan je zelfs de decembermaand gezelliger maken met de Naughty & Nice adventskalender van de Pabo.

Maar niet voor elk bedrijf is zo’n fysieke adventskalender mogelijk. Gelukkig kan je het concept perfect online doortrekken. Om je te inspireren, heb ik hier een aantal voorbeelden verzameld:

NMBS Adventskalender

Een online adventskalender waarbij je elke dag aan een andere wedstrijd kan meedoen. Ik ben de kalender zelf tegengekomen door een Instagram advertentie. Denk bij het maken van zo’n kalender ook na hoe je bezoekers naar de pagina kan leiden. Bijvoorbeeld door een e-mail campagne en door advertenties in te zetten.

online adventskalender NMBS

Libelle’s Grote Adventskalender Wedstrijd

Een online adventskalender waarbij je elke dag aan een andere wedstrijd kan meedoen. Ook deze ben ik tegengekomen door een Instagram advertentie, terwijl ik Libelle niet volg op Instagram. Zo’n kalender is dus ook een leuke manier om een nieuwe doelgroep aan te spreken en eventueel zelfs extra volgers te vergaren. Maar let er natuurlijk wel op dat de wedstrijd en de inhoud van de wedstrijd nauw aansluit bij je bedrijf en doelpubliek.

online adventskalender Libelle

njam! is jarig en trakteert met culinaire cadeau’s!

Omdat njam! 10 jaar bestaat, hebben ze dit jaar ook een online adventskalender gemaakt. Om zo elke dag, tot en met Kerstmis, te kunnen trakteren op een culinair cadeau. Cadeaus die perfect aansluiten bij hun platform. En vooral een leuke manier om een jubileum in de kijker te zetten.

online adventskalender njam!

Jack Wolfskin Instagram Story #adVANcalender

Deze Instagram Story Adventskalender van Jack Wolfskin is al iets origineler. Zij posten namelijk elke dag een story met wat er te winnen valt en vragen dan via een poll of je het product van die dag wil winnen, ja of nee. Via verloting kiezen ze dan een winnaar. (Let op, in België zou je er normaal ook nog een schiftingsvraag moeten bijzetten, om conform de Belgische wetgeving te zijn).

online adventskalender Jack Wolfskin

Foodies Christmas Gifts Adventskalender

Het ziet er visueel misschien iets minder uit als een adventskalender, maar ook op foodiesmagazine.nl kan je 24 dagen lang elke dag een (kerst)cadeau winnen. Per dag hebben ze gewoon een nieuwe winactie opgezet op hun website. Let op, wel enkel voor Nederland!

Foodies Christmas Gifts Adventskalender
online adventskalender Foodies Magazine

Ben je nog zo’n online adventskalenders tegengekomen of heb je er zelf eentje op je website staan? Dan mag je dat altijd aan me doorgeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.