Inspiratie: online adventskalenders

Tegenwoordig zie je steeds meer adventskalenders verschijnen en zijn ze ook niet altijd meer gevuld met chocolade. Zo zie ik jaarlijks de adventskalenders van Rituals en Clinique passeren, bracht Aldi onlangs een wijn-adventskalender uit (die meteen uitverkocht was) en kan je zelfs de decembermaand gezelliger maken met de Naughty & Nice adventskalender van de Pabo.

Maar niet voor elk bedrijf is zo’n fysieke adventskalender mogelijk. Gelukkig kan je het concept perfect online doortrekken. Om je te inspireren, heb ik hier een aantal voorbeelden verzameld:

NMBS Adventskalender

Een online adventskalender waarbij je elke dag aan een andere wedstrijd kan meedoen. Ben de kalender zelf tegengekomen door een Instagram advertentie.

Libelle’s Grote Adventskalender Wedstrijd

Een online adventskalender waarbij je elke dag aan een andere wedstrijd kan meedoen. Ook deze ben ik tegengekomen door een Instagram advertentie.

njam! is jarig en trakteert met culinaire cadeau’s!

Omdat njam! 10 jaar bestaat, hebben ze dit jaar ook een online adventskalender gemaakt. Om zo elke dag, tot en met Kerstmis, te kunnen trakteren op een culinair cadeau.

Jack Wolfskin Instagram Story #adVANcalender

Deze Instagram Story Adventskalender van Jack Wolfskin is al iets origineler. Zij posten namelijk elke dag een story met wat er te winnen valt en vragen dan via een poll of je het product van die dag wil winnen, ja of nee. Via verloting kiezen ze dan een winnaar. (Let op, in België zou je er normaal ook nog een schiftingsvraag moeten bijzetten, om conform de Belgische wetgeving te zijn).

Foodies Christmas Gifts Adventskalender

Het ziet er visueel misschien iets minder uit als een adventskalender, maar ook op foodiesmagazine.nl kan je 24 dagen lang elke dag een (kerst)cadeau winnen. Let op, wel enkel voor Nederland!

Ben je nog zo’n online adventskalenders tegengekomen of heb je er zelf eentje op je website staan? Dan mag je dat altijd aan me doorgeven.

The following two tabs change content below.

Lien Berden

Online Marketeer op iO
Ik ben een digitale marketeer die zich graag online vertoeft. Niet alleen om te communiceren, maar ook om te shoppen, muziek te luisteren, inspiratie op te doen, ... Momenteel werk ik als Senior Digital Marketeer bij het Digital Agency iO Belgium.

Laatste berichten van Lien Berden (toon alles)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.