5 redenen om te adverteren in het Belgische Bing Ads Netwerk

Afgelopen juni was ik te gast op het allereerste Belgische Bing Ads Connect event, in het Microsoftkantoor te Zaventem. Een event voor agencies en bedrijven die gebruik maken van of interesse hebben in het Bing Ads platform.

We gebruiken bij iO al een aantal jaren Bing Ads voor sommige van onze klanten, maar merken dat hier nog veel gemist potentieel zit. Met deze blogpost leg ik uit waarom je ook met Bing Ads moet starten. 

1. Groeiend marktaandeel in België

Het Bing Netwerk, bestaande uit Bing, Yahoo Search en het AOL Search Network, heeft momenteel een marktaandeel van 12% in België (NL = 9%). Maandelijks worden er zo’n 42 miljoen zoekopdrachten uitgevoerd in dit netwerk en men voorspelt dat dit zeker nog zal groeien. 

Bing Network market share

2. Bing is meer dan je denkt

Het groeiende marktaandeel van Bing is niet alleen te danken aan hun eigen zoekmachine, maar ook aan de vele partners die ze hebben verzameld doorheen de jaren. Als je bijvoorbeeld voice search gebruikt bij Siri (Apple), Cortana (Microsoft) of Alexa (Amazon), krijg je een resultaat in Bing Search. Hoewel je hier misschien niet meteen bij stilstaat, kan je dat best wél doen – zeker aangezien voice search steeds belangrijker wordt (zoals we ook te horen kregen op de conferentie ADworld Experience). Daarnaast heeft Bing nog heel wat andere partners, waardoor het Bing Netwerk veel groter is dan je zou denken:

Bing Network

De enige die nog ontbreekt in deze afbeelding is LinkedIn. Microsoft kocht vorig jaar deze professionele netwerksite op en heeft hier grootse plannen mee. Welke dat precies zijn, zal nog duidelijk worden in de komende maanden en jaren.

3. Snelle opstart

Iets wat we zelf vaak aanhalen bij klanten, is dat Bing Ads enorm gemakkelijk is op te zetten vanwege hun “Import from Google AdWords”-optie. Deze optie zorgt ervoor dat je al je Google AdWords campagnes gewoon kan kopiëren naar Bing, zonder daar al te veel werk in te moeten steken. Hier en daar ga je nog iets moeten aanpassen en Bing heeft nog lang niet alle mogelijkheden die Google AdWords aanbiedt, maar dat terzijde maakt deze optie het enorm gemakkelijk om te starten met adverteren in het Bing Search Netwerk. We raden wel aan om daarna nog verder te optimaliseren met de interessante mogelijkheden die Bing Ads aanbiedt, maar daar heb je ons natuurlijk voor.

4. Minder concurrentie

Het viel ons op dat het aantal aanwezigen op het Belgische Bing Ads Connect event eerder beperkt was. Maar ook in het Bing Seach Netwerk merken we veel minder concurrenten op dan in het Google Search Netwerk. Als we de veilinginzichten van beide zoekmachines vergelijken bij dezelfde klant en dezelfde periode, valt dat verschil enorm op. Dit resulteert vaak in een lagere gemiddelde kost-per-klik en soms zelfs ook hogere conversieratio’s. 

5. Interessante (aankomende) functionaliteiten

Momenteel heeft Google AdWords nog steeds veel meer interessante advertentie-mogelijkheden dan Bing Ads, maar dat zou wel eens kunnen veranderen. Om te beginnen nog even vermelden welke mogelijkheden Bing Ads momenteel al aanbiedt in België:

  • Review extensions
  • Callout extensions
  • App extensions
  • Sitelink extensions
  • Image extensions (iets wat Google AdWords nog niet heeft)
  • Enhanced Sitelinks
  • Structured Snippets
  • Remarketing
  • Universal Event Tracking
  • Expanded Text Ads

Opgelet aan degenen die nog gewone tekstadvertenties hebben lopen in Bing Ads: vanaf 31 juli is het niet meer mogelijk om deze aan te passen of aan te maken. Zorg er dus zeker voor dat je vanaf dan overal ook extended text ads hebt toegevoegd!

Op internationaal niveau biedt Bing nog 3 extra mogelijkheden aan, die er voor België zeker ook zitten aan te komen. Namelijk call extensionslocation extensions en Bing Shopping (wat momenteel al mogelijk is in de VS, Canada, het VK, Frankrijk, Duitsland en Australië).

Wat je in de nabije toekomst nog kan verwachten zijn price extensionsdynamic search adsshopping expansionlabels (die je ook zou kunnen kopiëren uit je Google AdWords campagnes) en offline conversions.

Je ziet het, Bing zit niet stil en dat kan je als bedrijf beter ook niet doen. Neem dus vandaag nog contact op en we helpen je maar al te graag met het adverteren in Bing (en andere Belgische zoekmachines).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.